DALŠÍ HISTORICKÁ ČISTIČKA VZDUCHU V CENTRU PRAHY

DALŠÍ HISTORICKÁ ČISTIČKA VZDUCHU V CENTRU PRAHY

Myslíte si, že je to nějaký předchůdce současných čističek vzduchu do interiérů? Naopak! Jedná se o vysoce moderní inovativní nanotechnologii, která byla aplikována na historickou budovu v rušném centru Prahy a vytvořila tak z fasády tohoto domu obrovskou čističku vzduchu, kompenzující emise z více než stovky automobilů.

Přestože hlavním důvodem pro nanonátěr fasády byly jeho samočistící a bezúdržbové vlastnosti, příběh této budovy začíná zakoupením bezzápachové kočičí toalety, která byla zevnitř ošetřena speciálním funkčním nano nátěrem FN NANO®, který kromě jiného dokáže čistit vzduch od různých jedovatých látek, plísní, virů, bakterií a hlavně zápachů. Majitel domu si nejprve takto vyzkoušel, že tento nátěr je skutečně funkční a následně se rozhodl využít i jeho dalších jedinečných vlastností pro ochranu fasády svého historického domu, který se nachází v Londýnské a Bělehradské ulici na Vinohradech. 

Tento historický dům je nyní kompletně zrestaurován a natřen speciálním ochranným samočistícím nátěrem FN NANO®,který zajišťuje jehoúčinnou a dlouhodobou ochranu proti tmavnutízpůsobenému nečistotami rozptýlenými v ovzduší. Ochranná vrstva vytvořená funkčním nátěrem FN NANO®zároveň účinně a dlouhodobě zamezuje růstu řas a plísní a v neposlední řadě plní environmentální funkci – čistí okolní vzduch od nebezpečných látek jako je benzo-a-pyrén, oxidy dusíku, ozón a některé skleníkové plyny.

 

Funkce samočistícího nátěru jsou založenyna čistém a ekologicky velmi šetrném fyzikálním způsobu – fotokatalýze. Ochranný nátěr FN NANO® využívá energii Slunce, kterou převádí naekologický efekt přirovnatelný k horké plotýnce, kterána sobě pálí špínu a škodlivé látky.   

Díky českým vědeckým kapacitám můžeme již dnes spočítat, jaké množství škodlivých látek dokáže tento dům vyčistit. Tento jediný dům odbourá v dané lokalitě ročně okolo 260 Kg NOx a pokud bychom to měli přenést na automobily – eliminuje roční provoz téměř 60 automobilů s dieselovým nebo 170 vozů s benzínovým motorem.

Vzhledem k mimořádně vysoké fotokatalytické účinnosti funkčních nátěrů FN NANO® si výrobce může dovolit poskytnout (jako jediný na trhu) garanci na funkci dlouhodobě čistého vzhledu povrchů v délce trvání min. 10 let s tím, že jeho životnost lze odhadnout na několik dekád.

 

Zamýšlíte opravu nebo renovaci fasády a chcete ušetřit na údržbě? Přidejte se k nám a nechte si vytvořit také bezúdržbovou samočistící fasáduna Vašem domě. Budete mít desítky let čistou fasádu, a ještě dobrý pocit, že děláte něco pro své prostředí.

Sdílet tento příspěvek