31. ZŠ V PLZNI JE PRŮKOPNÍKEM NANOTECHNOLOGIE

31. ZŠ V PLZNI JE PRŮKOPNÍKEM NANOTECHNOLOGIE

Ověřených a certifikovaných technologií není nutno se bát. Mezi takové patří technologie FN NANO®, která je používána ve zdravotnických zařízeních, školách, školkách, kancelářských prostorách a dalších již více než 13 let a je prověřena mnoha českými i zahraničními certifikačními společnostmi.

Plzeň se řadí mezi další města, která začínají využívat technologie 21. století jako preventivní opatření pro snížení přenosu infekčních i bakteriálních chorob.

Jako první počin učinili radní města v 31. ZŠ v Plzni ve třídě, kde se scházejí děti těch, kteří nám v této době nejvíce pomáhají. Jsou to děti zdravotníků, záchranářů, hasičů a policistů. Zde společnost Nanotechnologie21 s.r.o. zdarma aplikovala nano nátěry technologie FN NANO® na strop a stěny třídy, aby zajistila antibakteriální a čisté prostředí pro děti i učitele a zároveň eliminovala výpary z dezinfekce. Jde o preventivní opatření pro ochranu dětí a šíření nákazy.

Radní města Plzeň pro oblast školství paní Lucie Kantorová uvedla: „Jde o český patent používaný ve zdravotnictví u nás i ve světě. Vyučující si chválí i další z efektů této technologie, a to sice likvidaci pachů. Děti mají nejvyšší možnou ochranu, kterou lze v současnosti na trhu získat.“

Státní zdravotní ústav (SZÚ) shledal, že funkční nátěry FN NANO® jsou zcela zdravotně nezávadné z hlediska ochrany veřejného zdraví. Nano nátěry výrazně snižují riziko přenosu infekčních chorob, zvyšují hygienický standard prostředí a jsou již léty a praxí ověřeny i ve zdravotnických zařízeních.

Plzeňská radnice se snaží v této době maximálně vyjít vstříc všem rodičům, kteří jsou v první linii a pomáhají v současné pandemické době.  

Věříme, že tato třída je první vlaštovkou a sami učitelé i žáci poznají rozdíl v čistotě prostředí v takto ošetřené třídě. Je pak už jen otázkou času, až se postupně přidají další třídy i další školy, aby ochránily svoje žáky i učitele. 

O této akci také napsali:

Město Plzeň 

Plzeňský deník

Parlamentní listy.cz

Kurzy.cz/zprávy

Plzenska.drbna.cz

Nasregion.cz

Prvnizpravy.cz

Regionplzen.cz

Plzensky.denik.cz

Plzenoviny.cz

Regionalninovinky.cz

Plzenskyrozhled.cz

Mediashow.cz

Plzenskenovinky.cz

Sdílet tento příspěvek