Restaurant s Michelinskou hvězdou chrání nanotechnologie

Restaurant s Michelinskou hvězdou chrání nanotechnologie

Restaurace.Costes Downtown se nachází v samém srdci Budapešti v přízemí elegantního hotelu Prestige. Necelý rok po otevření získala restaurace v roce 2016 jednu Michelinskou hvězdu.

Stala se tak jednou z prvních restaurací ve střední a východní Evropě, která získala toto prestižní ohodnocení a zahájila evoluci v maďarské gastronomii. 

Restaurace nabízí přátelskou atmosféru, kde si váží a respektují životní prostředí, a zároveň nabízí nenáročnou michelinskou hvězdnou gastronomii založenou na dobrých technikách a jemných surovinách. Výkonný šéfkuchař společnosti Miguel Rocha Vieira odvozuje svoji motivaci a nadšení z ocenění hostů za skvělé jídlo. Nabídky jídel odrážejí zásady zdravého stravování a podporu malým rodinným farmám v Maďarsku. Trvalý úspěch je dán tím, že vždy upřednostňují kvalitu a nikdy nejsou spokojeni s méně než nejlepšími. Většinu ingrediencí dodávají místní výrobci.  Snahou mladého a živého kulinářského týmu je poskytovat přátelské a uvolněné služby a zároveň zůstávat věrni konceptu „Kvalitní gastronomie bez kompromisů“. Kompromisy nedělají ani co se týče prostředí restaurantu a jeho zázemí. Majitelé mají velký zájem, aby se u nich hosté i zaměstnanci cítili velmi dobře a také bezpečně. Dbají na estetické a čisté prostředí, a proto také využili možnosti aplikovat ve svých prostorách fotokatalytický nano nátěr, který také respektuje životní prostředí.

Rozhodli se pro účinné preventivní opatření do budoucna, kterým chtějí jednou pro vždy vyřešit problém přenosu respiračních onemocnění vzduchem a případných pachů z kuchyně restaurace.

Odbornou instalaci provedl výhradní importér pro Maďarsko společnost Mercor Dunamenti Zrt. , kdy byla instalována technologie funkčních nátěrů FN NANO®, která zajistí účinné a dlouhodobé čištění vzduchu o virů a bakterií, alergenů, nepříjemných pachů a také od nebezpečných látek, které se vypařují z běžných věcí jako jsou např. (plasty, nábytek, koberce, nebo výpary z čistících prostředků. Každá metropole je bohužel díky automobilové dopravě silně zatíženou aglomerací a nebezpečné látky tak pronikají do interiéru budovy. I toto znečištění dovede tato technologie účinně odstraňovat.  

Technologie FN NANO® je česká, patentovaná, certifikovaná a bezpečná technologie, která je dlouhodobě využívána v praxi.

Funkce samočistícího nátěru FN NANO® jsou založeny na čistém a ekologicky velmi šetrném fyzikálním způsobu – fotokatalýze. Tato technologie dokáže odstranit znečištění a škodlivé mikročástice ze vzduchu, pracuje bez chemických látek a jedna aplikace vydrží po mnoho let.

Je nám velkou ctí, že se tato technologie stala součástí prestižního restaurantu Costes Downtown a jeho majitel se tak zajímá o zdraví a vyšší bezpečnost svých hostů i zaměstnanců. Takto ošetřené prostory si může označit samolepkou CHRÁNĚNO TECHNOLOGIÍ FN NANO®. Pro hosty je tato samolepka známkou čistějšího a zdravějšího prostředí a jejich ochrany.

Sdílet tento příspěvek