BEZ INOVATIVNÍCH TECHNOLOGIÍ SE MODERNÍ ŠKOLA NEOBEJDE

BEZ INOVATIVNÍCH TECHNOLOGIÍ SE MODERNÍ ŠKOLA NEOBEJDE

Dne 21. září 2021 se uskutečnil 6. Ročník celostátní Konference Bezpečná škola 2021, který se konal v moderních prostorách v Konferenčním centru CITY v Praze 4 – Na Pankráci.

Naše společnost se stala partnerem této akce.

Konference BEZPEČNÁ ŠKOLA 2021 byla rozdělena do třech hlavních přednáškových bloků:

BEZPEČNĚ (NEJEN) NA SÍTÍCH

ŠKOLA VS. NEJNOVĚJŠÍ TECHNOLOGIE

SDÍLÍME ZKUŠENOSTI aneb JAK TO FUNGUJE U NÁS

Bez technologií se moderní škola neobejde a dnešní směr řešit situaci jenom testy organizací a restrikcí je špatný. Tomuto tématu se věnoval v bloku ŠKOLA VS. NEJNOVĚJŠÍ TECHNOLOGIE jednatel FN-NANO s.r.o, pan Mgr. Pavel Šefl

12:20 – 12:35

FN-NANO s.r.o.
Mgr.Pavel Šefl, CSc., jednatel FN-NANO s.r.o. a koordinátor výzkumného projetu TRIO – využití fotokatalytické technologie pro čištění vzduchu.

Nanotechnologie pro zvýšení bezpečnosti vnitřního prostředí

Jak vytvořit podmínky pro udržení nepřetržitého provozu škol i v případě epidemií, s využitím nanotechnologických prostředků v součinnosti s dalšími opatřeními jako například vytvoření izolační místnosti atp.

„Doba coronavirová“ přinesla pedagogům i žákům větší množství času stráveného na počítačích a sociálních sítích, dále určitou sociální odloučenost a s ní spojené možné negativní jevy v budoucnu, a ještě tak zdůraznila aktuálnost mnohých témat Konference BEZPEČNÁ ŠKOLA.

Nutnost zapojení digitálních technologií při vzdělávání na dálku klade zvýšené požadavky právě na kyber bezpečnost, nový režim fungování škol a s ním spojená režimová a hygienická omezení pak přináší další rozměry pojmu „bezpečná škola“. Všem těmto tématům byla konference věnována.

Vyslechli jsme si mnoho kvalitních příspěvků, setkali se zajímavými lidmi a dali impulsy k řešení problémů, které aktuálně české školství nejvíce trápí.

Více informací o konferenci na: www.bs2021.cz

Sdílet tento příspěvek