MAJÁK JIŽ 3 ROKY ČISTĚ BÍLE ZÁŘÍ DO DÁLKY

MAJÁK JIŽ 3 ROKY ČISTĚ BÍLE ZÁŘÍ DO DÁLKY

Před třemi lety se zastupitelé kanadského města Mississauga rozhodli bojovat proti klimatickým změnám a ochraňovat historické památky s využitím nejmodernějších technologií. Jejich prvním počinem bylo ošetření historického majáku Port Credit, kde byla použita speciální nanotechnologie FN NANO®, která udrží povrch dlouhodobě stále čistý a zároveň ochlazuje okolní prostředí.  

Jak můžete na fotografiích i na videu vidět, maják stojí v těsné blízkosti rušné silnice. Již tři roky je fotokatalytický nano nátěr vystaven vlivu automobilové dopravy a povětrnostních podmínek, přesto maják zůstává stále krásně čistě bílý.   

Použitá nátěrová technologie je založena na čistém a ekologicky velmi šetrném fyzikálním způsobu – fotokatalýze. Funkční nátěr FN NANO® využívá energii Slunce, kterou převádí na ekologický efekt přirovnatelný k horké plotýnce, která na sobě pálí špínu a škodlivé látky.   Velmi silný samočistící efekt zajišťuje nulovou údržbu povrchu a nátěr tak udrží fasádu majáku dlouhodobě čistou i po dobu několik dekád. 

Sdílet tento příspěvek