Český konzulát v Miláně využívá technologie budoucnosti

Český konzulát v Miláně využívá technologie budoucnosti

Tímto titulkem byla dne 26.10.2021 na stránkách Ministerstva zahraničních věcí představena veřejnosti česká technologie FN NANO®.

Oficiální představení proběhlo v Miláně dne 27.10.2021 u příležitosti recepce ke státnímu svátku ČR.

Velmi nás těší, že jsme ve spolupráci s italským partnerem 2G NanoTech mohli na budově Generálního konzulátu České republiky v Miláně ošetřit část vnější fasády a zasedací místnost.

Nyní budou moci lidé pozorovat, jak budou části ošetřené touto technologií dlouhodobě krásně čisté a časem bude velmi zřetelný rozdíl mezi ošetřenou a neošetřenou plochou. 

V interiéru konzulátu lze však tento rozdíl skutečně „pocítit“ ihned. Zde byl nano nátěr aplikován do zasedací místnosti. Fotokatalýza na jeho povrchu dokáže výrazně snížit výskyt virů, bakterií, eliminovat nepříjemné pachy a až 20x rychleji odstranit jedovaté výpary z nadměrného užívání dezinfekcí a ozónování. Návštěvníci této místnosti pak zřetelně pociťují rozdíl mezi ošetřenými a neošetřenými prostory.

Vytvořené povrchy s technologií FN NANO®jsou chráněny před UV zářením a díky fotokatalýze se stávají samočistícími. Neusazují se na nich žádné mikroorganismy ani špína a permanentně čistí vzduch od škodlivin a jedů rozptýlených v ovzduší. S pomocí fotokatalýzy je až 40 % účinnost eliminace škodlivin při jediném kontaktu vzduchu s fotokatalytickým povrchem.

FN NANO®fotokatalytický nátěr umožňuje ekologii a ekologickou zodpovědnost v praxi. Odráží solární radiaci s účinností až 80 % a snižuje tak zahřívání povrchu o 20-30 %. V podmínkách globálního oteplování tak pomáhá v létě ochlazovat města.

Jsme velmi rádi, že jde Generální konzulát ČR v Miláně příkladem tak, jako např. Česká ambasáda v Londýně anebo v Budapešti a využívá potenciál této fotokatalytické technologie pro dekontaminaci ovzduší.

 

Sdílet tento příspěvek