KDYŽ PLÍSNĚ, TAK JEN NA SÝRU

KDYŽ PLÍSNĚ, TAK JEN NA SÝRU

Život je všude kolem nás. Patří mezi něj různé mikroorganismy, ale i houby a plísně. Některé druhy hub a plísní nám pomáhají např. při kvašení a jiné nám v podobě plísňových sýrů chutnají. Jsou mezi nimi ale i ty, které neprospívají našemu zdraví. Můžeme se s nimi setkat v našich domácnostech v místech, kde si to ani neuvědomujeme. Najdeme je na zemině pokojových rostlin, nejraději však mají prostory v koupelnách a kuchyních, kde je vlhko a špatné odvětrávání.

Spousta lidí ani netuší, že ve větších koncentracích představují plísně riziko pro naše zdraví. Plísně, které se rozrůstají, produkují do ovzduší těkavé látky. Ty vnímáme jako tzv. plísňový zápach. Tyto látky mohou dráždit sliznice dýchacích cest, ale také oči, sliznice v nose a v krku. Někdy způsobí i bolesti hlavy a podráždění pokožky, která zarudne nebo se na ní objeví ekzém. Mohou zhoršit astma a případně i vyvolat astmatický záchvat.

Jak předejít těmto potížím a vytvořit si doma zdravé a čisté prostředí?

Stačí si vymalovat plochy speciálním fotokatalytickým nano nátěrem FN NANO®. Na vytvořeném povrchu, se neusazují bakterie, viry, plísně, alergeny ani mastná špína. Funkční nátěr FN NANO® je využíván jako účinná dlouhodobá nechemická ochrana proti růstu plísní a kvasinek a proti šíření nepříjemných pachů.

Ultrafialovým světlem aktivovaný fotokatalytický povrch účinně chrání proti usazování nežádoucích bakterií, plísní a kvasinek na povrchu stěn a stropů a zároveň může sloužit k účinné a ekonomicky efektivní redukci nepříjemných pachových látek, s nimiž se jen obtížně vypořádávají standardní technologie.

Vytvoříte si tak doma dvojrozměrnou, nízkonákladovou, bezhlučnou, ekologickou a bezúdržbovou čističku vzduchu, která ke svému provozu potřebuje jen malé množství světelné energie.  

Její funkčnost je dlouhodobá a instalace „nanočističky“ FN NANO® je z dlouhodobého hlediska mnohonásobně výhodnější než standardní čističky vzduchu. Na rozdíl od nich se dokáže vypořádat i s extrémně malými koncentracemi některých cizorodých látek, s nimiž si tyto čističky neumí poradit.

Funkční nátěry FN NANO® u vás doma zajistí bezpečnější a zdravější prostředí.

Sdílet tento příspěvek