Konec nekonečnému mytí fasád!

Konec nekonečnému mytí fasád!

Fasáda bez řas a plísní s dlouhodobou ochranou proti UV záření a stále novým vzhledem? To vše zvládá FN NANO® a ještě mnohem víc…

Novou fasádu dřív nebo později čeká mytí. Pokud fasádu následně neošetříme, za půl roku může vypadat úplně stejně jako před mytím. Běžné chemické přípravky mají své limity, kdy po vyprchání chemie povrch dál nic nechrání od špíny a biologického zanášení. Lze tomu předejít a po mytí získat dlouhodobou ochranu?

Fotokatalýza nabízí řešení. Fotokatalytické ochranné nátěry FN NANO® jsou navíc v barvě fasády a oživují její vzhled. I starší umytá fasáda tak může vypadat jako nová. Takto ošetřená fasáda zůstává čistá a zároveň je chráněna před degradujícím UV zářením.

Cena je podobná jako klasické mytí s použitím chemické ochrany.  Ale dlouhodobě vychází výrazně nižší, protože předejdete nekonečnému mytí fasády.

po mytí / před mytím

Špinavá fasáda představuje kromě estetického i zdravotní problém. Při zahřívání dochází ke zrychlenému stoupání vzduchu podél fasády, ten s sebou bere spory řas či plísní, které se tak při otevření oken dostávají do interiéru.

Pro ekologicky uvažující část populace není bez zajímavosti, že česká technologie FN NANO® se pro svou vysokou účinnost využívá i pro čištění vzduchu od výfukových zplodin a dalších toxických látek. Že tyto fotokatalytické povrchy dokáží zlepšit ovzduší planety potvrdila i nedávno publikovaná vědecká studie Ústavu termomechaniky AV ČR.

vědecká studie UT AVČR

Sdílet tento příspěvek