ERGONOMIE A NANO NÁTĚR PRO ZDRAVÍ

ERGONOMIE A NANO NÁTĚR PRO ZDRAVÍ

Všichni denně většinu času trávíme uzavřeni v budovách. Ne jinak na tom jsou studenti, kteří se potřebují soustředit na výuku. Naši výkonnost, soustředěnost a zdraví ovlivňuje řada faktorů. Mezi nejdůležitější z nich patří to, jestli správně sedíme a co uvnitř interiéru dýcháme.

Díky vizionářskému a doslova průkopnickému přístupu ředitele Gymnázia Frýdlant pana Pavla Čumpelíka se zde mohou pochlubit unikátní relaxační studovnou. Jedná se o jedinečnou odpočinkovou a pracovní místnost se zařízením, které vytváří zdravé pracovní prostředí. Krom ergonomického vybavení je ve studovně také nastavitelné osvětlení a strop je natřený speciálním fotokatalytickým nano nátěrem s UVA nasvícením. Nano nátěr aplikovaný na strop díky své morfologii dokáže z ovzduší zachytit cca 30% nežádoucích látek, jako jsou viry, bakterie, alergeny i jedovaté těkavé látky a tím snížit tuto zátěž.. Fotokatalýza pak na povrchu nano nátěru tyto látky odstraní. Tím je vytvořeno bezpečnější a čistší prostředí, které výrazně snižuje možnost přenosu vzdušných nákaz.

Jsme velmi rádi, že v Libereckém kraji, který je proslavený Technickou univerzitou a nanotechnologiemi, jsou lidé, kteří mají vizionářské smýšlení a využívají technologie 21. století, které vymyslely naše chytré české hlavy.

Místnost s takovým vybavením podporujícím zdraví nemá v ČR obdobu. Je skvělým příkladem a velkou inspirací i pro ostatní školy.

Podrobnosti o speciálním ergonomickém vybavení a zdravém vzduchu díky nano nátěru se dozvíte v následujících článcích:

Sdílet tento příspěvek