MAĎARSKO SE VYDÁVÁ EKOLOGICKOU CESTOU „SMART CITY“ TECHNOLOGIÍ

MAĎARSKO SE VYDÁVÁ EKOLOGICKOU CESTOU „SMART CITY“ TECHNOLOGIÍ

MERCOR DUNAMENTI Zrt. EXKLUZIVNĚ VYUŽÍVÁ NANOTECHNOLOGII  FN NANO®.

V září loňského roku se na půdě českého velvyslanectví v Budapešti konalo setkání starostů českých a maďarských partnerských měst a obcí, kde byly ve spolupráci s CzechTrade představeny produkty a nabídky více než deseti českých inovativních společností. Jednou z nejmodernějších technologií, které zde byly předvedeny v praxi, byla nátěrová, patentovaná, fotokatalytická nano technologieFN NANO®  zastoupená jejím autorem Ing. Janem Procházkou, Ph.D.

České velvyslanectví aplikovalo na budovu zastupitelského úřadu fotokatalytický nátěrFN NANO®, díky kterému jsou kompenzovány emise z všech automobilů velvyslanectví. Tato Nanowall je první malá demonstrační ukázka moderní urbanistické ekologie, jelikož tento speciální nátěr čistí nejenom sám sebe, ale také odstraňuje emise z ovzduší. 

Toto ekologické řešení přilákalo také pozornost maďarské firmy MERCOR DUNAMENTI Zrt., která je lídrem v protipožární ochraně budov a stala se exklusivním partnerem FN NANO s.r.o. pro Maďarsko.

 „Jsme velmi rádi, že dalším krokem ke zlepšování životního prostředí v EU je navázání obchodní spolupráce společnosti FN-NANO s.r.o právě s maďarskou firmou MERCOR DUNAMENTI Zrt., která má rozsáhlé zkušenosti se speciálními úpravami budov a povrchů“, říká ředitel firmy Michal Krabec a dodává:“  S pomocí technologie FN NANO®bude moci vytvořit aktivní plochy v interiéru s funkcí čističky vzduchu, která s maximální účinností  odstraňuje zápachy, toxické škodliviny, alergeny a výrazně snižuje riziko přenosu infekcí vzduchem. V exteriéru aktivní nátěry budou mít ekonomický přínos jako samočistící ochrana proti usazování mikroorganismů a špíny s garancí funkčnosti 10 let i více, ale je zde i nezanedbatelný ekologický efekt likvidace škodlivých látek jako jsou výfukové plyny ze znečištěného vzduchu.

Společnost Mercor Dunamenti Zrt. se chce zaměřit především na zlepšení podmínek v prostorách zdravotnických zařízení, na ochranu pacientů i zdravotníků před infekcemi a omezení výskytu rezistentními bakterií. Základem je snížit přenos „airbone“ infekcí až o 70 % s pomocí speciálně vyvinutého nano nátěru FN®1 BioMax, ale i systémové aplikace dalších produktů FN NANO®. Pomocí této mimořádně účinné nanotechnologie pro prevenci nákaz a odstraňování pachů plánuje Mercor Dunamenti Zrt. vytvářet zdravější a bezpečnější vnitřní prostředí ve zdravotnických zařízeních, hospicích a LDN zařízeních. Fotokatalytické nano nátěry FN NANO® neuvolňují žádné látky do životního prostředí, ale naopak z něho odstraňují škodliviny a odpařené desinfekční prostředky.

FN NANO®fotokatalytické nátěry umožňují ekologii a ekologickou zodpovědnost v praxi.

Dekontaminaci ovzduší lze vnímat jako významný prvek integrovaného systému preventivní ochrany veřejného zdraví obyvatelstva. Budovy i další stavby opatřené technologií FN NANO® již dnes vyčistí ročně miliardy kubických metrů vzduchu, a přitom zůstávají dlouhodobě čisté.

Nový technologický prvek –  schopnost odrážet tepelnou radiaci napomáhá ochlazovat města v horkých letních dnech a likvidovat emise. Zároveň tím snižuje energetické nároky budov na klimatizaci v letním období a náklady na údržbu fasád.

Sdílet tento příspěvek