ZABIJÁCKÉ BAKTERIE NEMAJÍ PROTI FN NANO® ŠANCI

ZABIJÁCKÉ BAKTERIE NEMAJÍ PROTI FN NANO® ŠANCI

V poslední době se začínají objevovat v médiích články, které upozorňují na daleko horší problém, než jsou virové nákazy.

Jsou jimi doslova zabijácké bakterie, které jsou rezistentní na antibiotika.  

Poslední aktuální článek na toto téma je z 26. 1.2022 a byl zveřejněn na Seznam zprávy pod názvem Lékaři odložili „skafandry“. Víc než covidu se teď bojí bakterií a plísní   

Mimo jiné se v článku uvádí: Zdravotníci například omezili nošení ochranných obleků a kombinéz. Od loňského února používají jen respirátory a rukavice, případně jednorázovou zástěru. Důvodem je především ochrana pacientů před přenosem bakterií na rukávech obleků.   

O odolnosti bakterií jako o největším zdravotním problému současnosti pojednává i studie v odborném časopise Lancet a reportáž zveřejněná 20.1.2022 na ČT24. Lékaři zde varovali, že odolnost mikrobů vůči antibiotikům se stala významnou hrozbou pro lidstvo. Rezistence bakterií již nyní představuje jednu z nejčastějších příčin úmrtí na světě – každý den připraví o život přibližně tři a půl tisíce lidí.

Chris Murray z Institutu pro měření a hodnocení zdraví na Washingtonské univerzitě říká: „Pokud si chceme jako lidstvo udržet náskok v tomto závodě s bakteriemi, musíme tyto údaje využít ke správnému postupu a k podpoře inovací.“

Jenom v České republice je ročně evidován počet 10.000 úmrtí ročně na nozokomiální tzv. nemocniční infekce. Toto číslo je udáváno z dob ještě před epidemií SARS-Cov-19.

Naše společnost je si tohoto problému již dlouhodobě vědoma a v průběhu let si nechávala své produkty technologie FN NANO® testovat na účinnost pro různé odolné kmeny bakterií, které nejvíce sužují zdravotnický systém. Testy prováděly nezávislé odborné instituce v ČR i zahraničí.

Právě pro zdravotnická zařízení byl vyvinut speciální funkční nátěr FN NANO® BioMax. Jedná se o multifunkční fotokatalytický antibakteriální nátěr určený k povrchové ochraně stěn v interiérech. Byl vyvinut s cílem maximalizovat jeho antimikrobiální funkci a umožnit jeho využití jako účinného biocidního prostředku s dlouhodobým účinkem 24/7 ve zdravotnických zařízeních, v domovech seniorů i domácnostech a na dalších místech, s cílem zlepšit ochranu proti šíření infekcí.

Účinně likviduje bakterie, viry i spory včetně MRSA a výrazně snižuje riziko přenosu infekčních chorob a nájkaz vč. nozokomiálních infekcí. Zabraňuje usazování virů a bakterií na stěnách a je i účinnou prevencí zatuchliny, zápachů a plísní. Odstraňuje molekuly alergenů a toxických látek. Čistí vzduch od mikroorganismů a organických škodlivin.

Nano nátěry výrazně snižují riziko přenosu infekčních chorob, zvyšují hygienický standard prostředí.

Technologie FN NANO® nátěrů umožňuje dosáhnout vyšší standard ochrany pacientů i personálu zdravotnických zařízení před šířením infekcí a vznikem odolných kmenů bakterií a jsou již léty a praxí ověřeny i ve zdravotnických zařízeních.

Je to inovativní, jednoduché i ekonomické řešení. Pojďme vytvářet stále více bezpečnějších prostředí pro společnou ochranu.  

 

 

 

Sdílet tento příspěvek