CO NA NÁS ČÍHÁ NA TOALETĚ? TO NÁM UKÁŽE TEST NA BAKTERIE.

CO NA NÁS ČÍHÁ NA TOALETĚ? TO NÁM UKÁŽE TEST NA BAKTERIE.

Toaleta je intimním místem, kde bychom se měli cítit bezpečně.

Je proto potřeba na tomto místě udržovat čistotu a hygienické prostředí. Jsme to právě my, kdo do tohoto prostoru vnáší bakterie, které ulpívají nejen na stěnách toalety, ale i v její blízkosti.

Velmi důležité je si důkladně umývat ruce a dávat pozor na co všechno mezi použitím WC a mezi umytím rukou saháme. Na veřejných záchodcích se proto i snadněji nakazíme právě kvůli špinavým rukám, než bakteriemi nebo viry ze sedátka.

Ať už máme samostatné WC anebo v kombinaci s koupelnou, měli bychom vědět, že na nás zde číhá miniaturní svět mikroorganismů, kterým se v tomto prostředí mimořádně daří. Je to svět, který pouhým okem nevidíme, ale moderní technologie nám umožnují poodkrýt více a uvidět vše do detailů.

Zajímalo nás, jaké množství bakterií nalezneme na výmalbě stropu WC, který byl navíc před 3 měsíci ošetřen antibakteriálním nátěrem FN NANO®a plochou na stěně u dveří, kde nebyl tento nano nátěr aplikován a byla použitá klasická výmalba. Jednalo se o toaletu, která je ve firmě k dispozici pro více zaměstnanců.    

Provedli jsme tedy srovnávací test na pánském WC – video můžete zhlédnout zde: https://youtu.be/rk8rGbWdOGw 

 

 

 

 

 

 

 

Jak je z videa patrné, rozdíl je v daleko vyšší bezpečnosti vnitřních prostor – snížení přenosů virů a bakterií, které se přenášejí vzduchem. Čím méně bakterií kolem nás, tím jsme méně jich dostáváme do organismu a tím méně jsme nemocní a prostředí je pro nás zdravější. Mikroorganismy na display jsou označeny hodnotou RLU. RLU v rozmezí 0-20 jsou naprosto v pořádku, RLU v rozmezí 21-59 jsou na pomyslné hranici a hodnoty naměřené nad 60 RLU značí již povrchy kontaminované bakteriemi a viry.

Na tento problém máme řešení v podobě technologie funkčních fotokatalytických nátěrů FN NANO®, které jsou již léty a praxí ověřeny i ve zdravotnických zařízeních.

Jedná se o českou patentovanou technologii, která využívá světelnou energii k čištění vzduchu a pomáhá potlačovat šíření virových a bakteriálních infekcí, alergenů, ale také chrání povrchy před usazováním prachu, plísní a dalších mikroorganismů. Garance funkčnosti je minimálně 10 let.

 

  

Sdílet tento příspěvek