ŠKODLIVINY DÝCHÁME I V NAŠEM AUTĚ

ŠKODLIVINY DÝCHÁME I V NAŠEM AUTĚ

Osobní automobil se pro nás stal nepostradatelným pomocníkem a bez něj si už velmi těžko dovedeme svůj život představit. Provází nás denně na cestě do práce, za nákupy i ve volném čase.

Šetří nám náš čas a cítíme se v něm jako v malém pokojíčku, kde jsme téměř v bezpečí. Ohrožení ale nepřichází jen ostatních účastníků provozu, ale i od malých, neviditelných a tím více zákeřných mikroorganismů a těkavých látek.

Ti nám pak působí pálení očí, špatnou soustředěnost, únavu, bolest hlavy a případně i nevolnost.

Záměrně jsme provedli test měření VOC (těkavých látek) a zjistili jsme, že při jednom použití běžné kapaliny do ostřikovačů se nám do kabiny dostává zdraví škodlivé množství látek, a to jak těkavých, tak se nám uvolňuje i nebezpečný formaldehyd.

Takto kontaminovaný vzduch se nám pak zdržuje ve vozidle a my ho dýcháme několik desítek minut.

Podívejte se na záznam z měření zde: https://youtu.be/FUJrK5wHpJU

 

 

 

 

 

 

 

Je proto velmi důležité v autě po použití látky do ostřikovačů větrat, nevhodné jsou i vonné „stromečky“, které do prostoru uvolňují také těkavé látky.

Takto jednoduše lze kontaminovat vzduch v autě. To samé platí při používání dezinfekčních nebo čisticích prostředků v bytech, kancelářích a různých dalších místech v současnosti(např. v nákupních střediscích, na úřadech apod.) Nebezpečnými VOC látkami jsme doslova obklopeni a pořád a pořád se neumíme poučit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Na tento problém máme řešení v podobě technologie funkčních fotokatalytických nátěrů FN NANO®, které jsou již léty a praxí ověřeny i ve zdravotnických zařízeních.

Jedná se o českou patentovanou technologii, která využívá světelnou energii k čištění vzduchu od škodlivých VOC látek a pomáhá potlačovat šíření virových a bakteriálních infekcí, alergenů, ale také chrání povrchy před usazováním prachu, plísní a dalších mikroorganismů. Garance funkčnosti je minimálně 10 let.

Sdílet tento příspěvek