Akce Milano Smart – Tahem štětce přeměníme fasády na gigantickou čističku vzduchu

Akce Milano Smart – Tahem štětce přeměníme fasády na gigantickou čističku vzduchu

MILANO SMART

Tahem štětce přeměníme fasády na gigantickou čističku vzduchu

Srdečně Vás zveme na akci MILANO SMART, pořádanou 2G NanoTech a FN NANO.

Během akce uvidíte praktické ukázky odstraňování emisí pomocí fotokatalýzy z venkovního ovzduší. Mezi hosty budou zástupci města Milána, politici, vědci, architekti i podnikatelé.

Akce proběhne 1. března 2023 a koná se v Miláně, Itálii na adrese Palazzo Castiglioni, 47 – 20121 Milano (MI)

Pro stažení kompletního programu klikněte ZDE.

 

Proč je potřeba řešit znečištění ovzduší?

Od roku 2015 si toxické látky ve vzduchu, vodě nebo půdě vyžádaly devět milionů životů ročně – jednu šestinu celosvětových úmrtí.

To poukazuje na vážný problém veřejného zdraví, který má za následek zvýšené náklady na zdravotní péči.

Tuto skutečnost odhalila mezinárodní skupina výzkumníků ve studii publikované v časopise Lancet Planetary Health. Znečištění je tak klasifikováno jako faktor životního prostředí, který s největší pravděpodobností způsobí nástup onemocnění nebo vede ke smrti.

V neposlední řadě Evropský soudní dvůr odsoudil Itálii za překročení limitů stanovených Evropou pro koncentraci znečišťujících látek v ovzduší. Věta se vztahuje na některé městské a průmyslové oblasti, jako je Milán, Turín, Bergamo, Brescia, Florencie, Řím, Janov a Catania.

Znečištění ovzduší hraje velmi důležitou roli.

V posledních desetiletích je fotokatalýza stále více považována za nejlepší a ekonomicky udržitelné řešení pro řešení problému rozsáhlého znečištění.

CO JE MILANO SMART 2023?

MILANO SMART je akce pro šíření vědy a povědomí veřejnosti o novém proaktivním přístupu. Během setkání vědeckým a praktickým způsobem předvedeme účinnost fotokatalýzy, konkrétně technologie FN NANO®, při odstraňování škodlivin z ovzduší v městském a průmyslovém prostředí.

“Protože vzduch je jen jeden a patří nám všem.”

 

 

Sdílet tento příspěvek