Mít doma zdravý vzduch nikdy nebylo jednodušší

Mít doma zdravý vzduch nikdy nebylo jednodušší

99 procent lidí ve městech dýchá znečištěný vzduch. Miliony lidí ročně kvůli tomu zemřou. Pojďme s tím něco dělat!

Česko je velmoc ve světě nanotechnologií a velice často objevuje jejich nové možnosti. Materiály v nanoformě zásadně zvyšují svůj povrch. Toho využívají i produkty, které díky fotokatalýze čistí vzduch. Český vědec Ing. Jan Procházka, Ph.D. vyvinul a patentoval fotokatalytické nátěry s tak velkou fotokatalytickou účinností, že by lidi kdekoliv na světě mohli doma dýchat čistý vzduch bez ohledu na to, jak znečištěný je ten venkovní.

Pohled na vrstvu FN NANO®2 pod mikroskopem.

 

Ze stropů či stěn svých místností si můžete vytvořit vysoce účinnou ekologickou čističku vzduchu, která vydrží více než 10 let. Fotokatalytické nátěry FN NANO® vám zajistí čištění vzduchu, rozdíl rozhodně pocítíte. Nejvíc to oceníte při smažení, úklidu prachu či pohledu na své pokojové rostliny, kterým se bude lépe dařit.

Fyzikální jev fotokatalýzy využívá skutečnosti, že na povrchu stěn a stropů lze vytvořit vrstvu, která se aktivuje působením přirozeného nebo umělého UVA světla. Molekuly organických látek, včetně alergenů či pachů, tak dokonale rozloží na neškodné látky. K tomu všemu stačí přirozené proudění vzduchu.

UVA vlnová délka, přítomná ve slunečním záření, vám aktivuje fotokatalýzu, ta následně rozloží molekuly pachu apod. Díky aktivačním UVA světlům si můžete čistit vzduch i když slunce zrovna nesvítí. Světlo svítí na povrch stropu, který ho kompletně pohltí a veškerou jeho energii využije k čištění vzduchu.

TZB.info

 

 

Sdílet tento příspěvek