Čínské firmy chtějí využít fotokatalytickou technologii multifunkčních nátěrů PROTECTAM FN společnosti Advanced Materials-JTJ pro čištění ovzduší od smogu.

Čínské firmy chtějí využít fotokatalytickou technologii multifunkčních nátěrů PROTECTAM FN společnosti Advanced Materials-JTJ pro čištění ovzduší od smogu.

Funkční nátěry PROTECTAM FN®mohou pomoci číně řešit problém se smogem.

Spolupráce mezi Advanced Materials-JTJ a čínskou stranou na projektu vyčištění ovzduší začala už v roce 2013. Vznikla kvůli tomu firma Nordmann’s Fir Environmental, jejímž hlavním úkolem je sjednocení a pokračování práce českých a čínských manažerů. Společnost aplikuje výsledky výzkumu českých firem z oblastí nanotechnologie a fotokatalýzy, na čemž spolupracuje například s ministerstvem životního prostředí Čínské lidové republiky nebo místními vládami provincií Sečuán a Šan-si.

Místopředseda představenstva Nordmann’s Fir Environmental Martin Šiler uvedl pro Lidové noviny, že počátkem letošního roku byly zahájeny dva velké pilotní projekty. Jeden pilotní projekt byl realizován v hlavním městě provincie Sečuán Čcheng-tu. Druhý se uskutečnil ve spolupráci s firmou Ansteel Group China.

Pilotní projekty finišovaly v uplynulých měsících a prezentace jejich závěrečného vyhodnocení proběhla během návštěvy prezidenta Miloše Zemana v Číně.

“Výsledky obou pilotů překonaly očekávání. V praxi ukázaly výjimečnost aplikované technologie a její mimořádný přínos pro radikální zlepšení čistoty ovzduší. S našimi protějšky jsme se shodli, že technologie představuje reálné řešení pro vyčištění ovzduší v Číně,” uvedl Šiler.”  (scan celého článku Lidových novin)

Sdílet tento příspěvek